Location

Arnhem, The Netherlands - Stellenbosch, South-Africa

Send Us Email

info@evertscheltinga.nl

East West London Best: 3rd Place!

De Ironman 70.3 in East London komt altijd vroeg in het jaar. Omdat ik laat ben begonnen met trainen na een heerlijke lange vakantie was het de vraag of ik er wel een beetje klaar voor zou zijn. Afhankelijk van hoe de trainingen zouden gaan besloot ik wel of niet te starten.

 Ik heb alle trainingen kunnen doen die op het schema stonden

Al snel gingen de trainingen hier in Stellenbosch beter, zo vlogen de eerste 2 maanden voorbij. Ik heb alle trainingen kunnen doen die op het schema stonden en het werd dus wel tijd voor een test en ik kreeg ook wel zin om weer eens te doen wat ik zo leuk vind aan triathlon; racen!

Het parcours in East London is niet makkelijk. Zwemmen in een koude (18 graden…) wilde zee, fietsen gaat de eerste 45 km voornamelijk heuvel op en met lopen zit er ook een gemene pittige klim in.¬†Ondanks dat ik wist wat mij te wachten stond na vorig jaar viel het mij toch weer een beetje tegen toen ik eenmaal bezig was, misschien had ik het in mijn hoofd iets mooier gemaakt.

IMG_7175

Het zwemmen ging prima. Ik miste een extra versnelling waardoor de 2 snelste zwemmers van de dag er vandoor konden gaan, maar daar achter kon ik in een redelijk hoog tempo constant door zwemmen. Op een 5e plaats stapte ik op de fiets omringd door de “favorieten”, alleen Johann Ackermann was vooruit.

IMG_7200

vooral mentaal werd het zwaarder en zwaarder

Op de fiets begon het pas echt. De eerste 10 km waren nog redelijk makkelijk maar vanaf dat moment begint het te klimmen. Af en toe een stukje heuvel af maar voornamelijk omhoog. Meteen werd er flink gas gegeven en mijn wattage gaf aan dat het beter was niet mee te gaan. 2 man fietsten weg, ik daar achter en achter mij weer een gat naar nog 2 man. Ik had moeite om mijn eigen tempo te houden, kon niet goed een ritme vinden en vooral mentaal werd het zwaarder en zwaarder. Achter mij kwamen er weer 2 aangesloten en vervolgens kwam ook Kenneth Vanderdriesche hard voorbij.

evert scheltinga

Na het keerpunt ging het voornamelijk heuvelaf en werd het dus wat makkelijker. Hier kon ik mijzelf goed herpakken en zo fietste ik langzaam aan verder naar voren. Ik schoof steeds verder op en al snel reed ik ineens 3e in de wedstrijd, dit trouwens ook doordat Ackermann voor mij lek reed en veel tijd verloor tijdens het wachten op een nieuwe band. Na 90k had ik mijn positie nog en kwam ik als 3e in de wissel aan.

evert scheltinga

Het lopen voelde vanaf het begin meteen sterk en stabiel. Ik kon een goed tempo pakken en eigenlijk heb ik dit het gehele looponderdeel volgehouden. Na 16 km kwam Bradley Weiss nog even voorbij maar snel daarna kon ik hem weer inhalen. Met een snelle laatste 5 km finishte ik als 3e. Uiteindelijk liep ik 4 minuten sneller dan vorig jaar op precies het zelfde parcours. Kortom; test geslaagd! We zitten op het goede pad.

evert scheltinga

evert scheltinga